San Franciscos främsta turistattraktioner

Med mångfalden i San Francisco-landskapet kan du bestiga ett berg före lunch, tillbringa eftermiddagen på ett förstklassigt museum och äta på den världsberömda Fisherman’s Wharf på kvällen. Möjligheten att njuta av så många olika saker inom en stad gör San Francisco till ett av de mest populära turistmålen i världen.

Här är våra bästa saker du måste se när du besöker San Francisco:

Golden Gate-bron

Den här bron är ett av de mest kända landmärkena i världen. Denna gateway-bro, som reser sig på höjden av en 65 våningar hög skyskrapa och spänner över enastående 4 200 fot, välkomnar besökare till San Francisco.

Chinatown

Denna fascinerande stadsdel försörjer en uppskattad befolkning på 100 000 människor, vilket gör San Franciscos Chinatown till den största av alla utanför Asien.

Alcatraz

Varje besökare bör se Alcatraz Island, som ligger i San Francisco Bay, och lära sig historien om detta före detta federala fängelse, fyr och plats för 1969 till 1972 års indianska ockupation.

Fisherman’s Wharf

Som San Franciscos mest populära turistattraktion (och ”turistfälla”), ståtar kajen med mycket aktivitet. Det är en livlig plats att tillbringa ett par timmar på en häftig båttur, äta varm surdeg eller krabba eller titta på mängden sjölejon. Men håll plånboken nära eftersom kajen också rankas högt i bluffartister och turiststråk.

San Francisco linbanor

Stadens ikoniska linbanesystem är världens sista som fortfarande drivs på permanent basis. För en avgift på cirka $5 för en enkelresa kan du ta en nostalgisk tur genom några av stadens mest intressanta gator. För den mest autentiska upplevelsen, stå på löpbrädan och håll i en av ytterstängerna. Det är något du aldrig kommer att glömma.

Haight-Ashbury

Detta bohemiska distrikt (märkt av korsningarna mellan Haight och Ashbury Streets) blev känt som epicentrum för hippiesubkulturen under det sena 1960-talet. Idag är det fortfarande en unik och intressant del av staden befolkad med oberoende företag och restauranger.

Slutsats

Få städer i världen kan skryta med den eklektiska blandningen av aktiviteter, arkitektonisk mångfald och de geografiska variationer som San Francisco erbjuder. Staden har framgångsrikt lyckats blanda deras rika, historiska förflutna med en samtida nutid – vilket gör San Francisco till ett av landets mest populära turistmål.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar