Skönheten i Okinawa

Till skillnad från resten av Japans 47 prefekturer har Okinawa ett annat klimat och distinkta kulturella sedvänjor och seder. Fram till 1879 var denna kedja av öar en del av ett separat kungarike som heter Ryukyu. Tidigare hade det biflodsförbindelser med Kina och Tokugawa-shogunatet som en del av Satsuma-prefekturen som nu är känd som Kagoshima. Senare blev det officiellt en av Japans prefekturer efter flera militära kampanjer. Idag är det ett livligt turistmål, dels på grund av sitt subtropiska klimat och de idylliska lägena, och dels för att huvudön har täta flygningar till och från de stora städerna i Japan.

Okinawa Honto

Som huvudön i denna lilla skärgård har Okinawa Honto det största antalet invånare och företag, särskilt eftersom de amerikanska baserna låg där. Naha City, som är prefekturens huvudstad, har Shurijo-slottet – ett hundra år gammalt slott som fungerade som administrativt säte för Ryukyu-territoriet innan det blev en prefektur. Cirka två kilometer söder om slottet ligger Shikina-en Garden med inhemska Okinawanska buskar och träd som blomstrar runt en central damm. Byggnaderna fungerade som förlängningar av Shuri-palatset och blev det andra hemmet för Ryukyu kungafamiljen och deras släktingar.

I centrala Naha går den internationella vägen eller Kokusaidori minst två kilometer rakt. Denna huvudgata kantas av restauranger, barer, kaféer, hotell, små butiker och stora varuhus. Fler butiker finns i Heiwadori, Mutsumidori och Ichiba Hondori arkaderna, som förgrenar sig från huvudgatan halvvägs genom den. I slutet av Heiwa Street är ett annat shoppingområde allmänt känt som Tsuboya Yachimun Street där keramikaffärer och keramiska konstgallerier kantar den asfalterade vägen gjord av korall och kalksten.

Tropiska fläckar och vackra stränder

Längre ner söderut ligger Sakishimaöarna, som är uppdelade i mindre grupper av öar, Miyako och Yaeyama. Miyako, den största ön i den östra delen av denna tropiska skärgård, är platsen för det lokala Strongman Triathlon som hålls varje april. En av Japans vackra stränder, Maebama, finns på det sydvästra hörnet av ön Miyako.

Turister kan koppla av på stranden, spela en omgång beachvolleyboll eller delta i dykning eller snorkling under sin vistelse. Miyakos vattenhål serverar Orion, som är huvudöns öl, och awamori, en lokal brygd med så mycket som 30 % alkohol per volym. Om möjligt bör besökare undvika den giftiga Habu-maneten, som dyker upp mellan juni och oktober.

Samtidigt ligger Yaeyamaöarna på den sydvästraste delen av Okinawa, som har samma klimat som en tropisk regnskog. Dess mest populära platser inkluderar öarna Ishigaki och Iriomote. Iriomote är den största i ögruppen med tjocka djungler och träskfyllda mangroveskogar. Det är inte lika tätbefolkat som Ishigaki, som har en hamn och en flygplats.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar