A Touch of Paradise: Caladesi Island State Park

Ett paradis på en ön i Florida tar de bästa priserna för vackra stränder. Caladesi Island State Park fick nicken från Dr. Stephen P. Leatherman, AKA Dr. Beach, som nummer ett i landet 2008. Beskjutningen här är fantastisk. Du kan hitta en sjöstjärna eller ett perfekt snäckskal som spolas iland.

Bortsett från den glittrande surfen och den orörda sandstranden är den här parken en underbar plats att paddla kajak längs en mangrovetäckt vattenväg eller vandra på den 2,5 mil långa naturstigen och leta efter vilda djur. Om du väljer naturstigen börjar den precis till vänster om rangerstationen nära Old Tower Site och slingrar sig från stranden genom hängmattan och sedan tillbaka till stranden. Endast den sista delen av leden är en slinga så du korsar en del av stranddelen åt båda hållen.

När du väl har flyttat från riktig strand till buskmark är leden hem för östra diamantryggsskallare, så fortsätt med försiktighet, särskilt runt ruinerna av det gamla hembygdsgården. Ett annat föremål att behandla med försiktighet är den prickly pear kaktusen som strös rikligt i skrubbområdet. Det är också här du är mest sannolikt att se några av de andra vilda djur som kallar ön hem, bältdjur, kärrkanin och kanske en utrotningshotad gophersköldpadda.

Gå ner på stranden och upptäckte en liten damm, Cat’s Eye Pond, där leden går tillbaka till stranden. Det här är ett bra ställe att hitta några av öns vattenfåglar – hägrar, häger, rosensked och ibis. Det finns så många att du inte vet vart du ska rikta kameran härnäst. Strandskrubben förvandlas till pinjeskog när höjden ökar några fot i höjd. Tvättbjörnar kommer att sträcka sig härifrån till dammen och till och med till stranden, men de är mer benägna att ses nära skymningen eller på natten.

Båtcamping är tillåtet på ön endast genom reservation – det finns 108 båtslipar, alla med elektriska anslutningar – så det är möjligt att vara där efter mörkrets inbrott men att ta stigen då är ingen smart idé. Husdjur i koppel är tillåtna på båtarna och de flesta andra områden men inte på stranden.

Ett annat sätt att se något förutom stranden är att paddla den 3,25 mil långa kajak-/kanotleden. De sista två tredjedelarna av leden är en slinga från marinan genom Saint Joseph Sound, så du ser mycket av ön som är otillgänglig till fots.

Ön har en intressant historia. Det var en gång en större ö som hette Hog Island. 1921 blåste en stor orkan genom detta område och lämnade den vanliga förstörelsen i dess spår. Det var så häftigt att människor på ön band sina barn vid träd för att hindra dem från att bli bortblåsta. När stormen var över hade ön delats i två delar. Det nya passet hette – vad annars- Hurricane Pass.

Myrtle Scharrer Betz växte upp på ön i början av 1900-talet. Hon rodde en liten båt från ön till Dunedin för att gå i skolan. Hon skrev senare sin självbiografi som heter ”Yesteryear I Lived In Paradise.”

Caladesi Island och de andra öarna som utgör delstatsparken ligger mycket nära Paradiset.

En anledning till de underbara stränderna är kanske att denna park endast kan nås med båt. Staten tillhandahåller en färja från närliggande Honeymoon Island State Park eller så kan du använda din egen båt.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar