Tobago segling

Lat Long-koordinaterna för Scarboroughs huvudhamn i Tobago är 11 grader 12 minuter norr och 60 grader 44 minuter västerut. Det finns två huvudsakliga infartshamnar till Tobago, Scarborough på södra sidan av ön och Charlotteville nordost om ön.

Tobago är en mycket vacker ö tjugosju miles lång och sju miles bred med massor av vikar att ankra i för att upptäcka alla delar av ön. Att närma sig Tobago görs från alla punkter på kompassen, men de populära inflygningarna är från norra Grenada, från öster en Atlantöverfart från Kap Verdi, från söder, Brasilien, Venezuela eller dess syster Island Trinidad, och från väster är det svårare för segelbåtar på grund av de rådande östliga passadvindarna.

Det finns ännu inga småbåtshamnar i Tobago men det finns planer som kan förverkligas i framtiden. De huvudsakliga ankarplatserna är på den karibiska sidan, öns norra kust och tre på den södra sidan, jag kommer att lista den karibiska sidan först eftersom den är mer populär.

Milford Bay (lokalt känd som Store Bay) 11 grader 9,5 minuter norr – 60 grader 5,5 minuter västerut.

En mycket populär ankarplats som rymmer upp till säkert 60 yachter, det finns förtöjningsbojar men tyvärr går de inte att lita på så det är lämpligt att gå till ankar istället. De enda marina anläggningarna på ön är Store Bay Marine Services, i butiksbukten där du kan få, reparationer, bränsle och vatten, en internetcafé med wi-fi plus tvättservice. Barer och restauranger med hämtmat finns i detta område. Att köpa proviant är en kort promenad eller en liten taxiresa bort. Platser att besöka är Pigeon Point mycket populära turiststrandanläggning med fantastisk utsikt över det turkosa havet till Buccoo Reef, en båttur med glasbotten till revet och nylonpoolen jag skulle rekommendera och dess fantastiska snorkling.

Buccoo Bay

Beläget öster om revet finns en liten grund ankarplats som normalt används av lokala fiskare, den har en liten brygga för att lasta av sin fångst. Mt Irvine Bay. Beläget norr om Buccoo Bay, även känd som Little Courland Bay, är en bra förankring på cirka 6 meter vatten, det finns bra strandfaciliteter, ett hotell och tillgång till huvudvägen.

Stone Haven Bay.

En inte alltför populär ankarplats med 6 meter vatten, du måste stoppa in till den norra punkten som hjälper till i en nordlig dyning. Det finns två hotell och en strandbar och förmodligen den bästa restaurangen på ön, The Sea Horse Inn.

Great Courland Bay

Beläget norr om Mt Irvine Bay, Plymouth town är norr om bukten och har en brygga, butiker och små barer och restauranger i närheten. Ankra precis runt Courland Point men se upp för det grunda som rinner söder om punkten.

Norr om Plymouth löper en serie små vikar för dagankring, snorkling och simning, Arnos Vale Bay, Anse Fromager, Culloden Bay, Washerwomen’s Bay, King Peter Bay, Gordan Bay och Celery Bay,

Castara Bay.

Nu halvvägs upp på ön och med en back droppe av regnskogens berg är detta en mycket vacker vik med massor av faciliteter, affärer, barer, restauranger, hotell och lägenheter om du vill ha en landpaus! I denna ankarplats måste du stoppa dig in i den norra punkten och stänga in eftersom det är en djup ankarplats.

Englishman’s Bay 11 grader 17,5 minuter norr – 60 grader 40,5 minuter västerut

Detta är en av mina favoritankarplatser för dess utsikt och tillgång till regnskogen. Det är en mycket djup ankarplats med cirka 14 meter vatten, den östra stranden är lite grundare för ankring. På land finns en strandrestaurang och bar palmer, bambu, flodvik och bra spännande bad och snorkling!

Parlatuvierbukten.

En annan lokal fiskare bemannar med en liten brygga och 13 meter vatten. Det finns en bar och restaurang en bit av en vandring uppför kullen på huvudvägen, med utsikt över bukten för bra fotografier.

Bloody Bay.

Den här bukten matas av Bloody River och nära intill är den ganska grunt med klippor och torkningsområden, det finns inga strandfaciliteter men den har tillgång till huvudvägen.

Man of War Bay (Charlotteville)

Port of Entry En av de största och djupaste vikarna på ön, de mindre kryssningsfartygen använder ibland denna bukt. Konturlinjen på mitten av djupet löper på 50 meter och har begränsade förankringar som visas på sjökortet, den bästa platsen för ankring är bredvid Pirates bay i öster men du kommer att vara i 15 meter vatten.

Staden Charlotteville är en hamn vid infarten med tull- och immigrationsfaciliteter, butiker, restauranger och barer; den har en brygga och en snurrig brygga vilket är lite av en lyx på Tobago. Återigen gör regnskogens backfall på 500 meter detta till en populär favoritankarplats. Utanför båten kan du fiska här och jag skulle rekommendera att du besöker den här bukten, det här är ett paradis, fantastiskt.

Brissant & Tyrrel’s Bays.

Efter att ha lämnat Man of War Bay går vi nu runt norra delen av ön och seglar mellan Tobagos fasta land och Saint Giles Island till den atlantiska sidan av ön. När du beger dig mot Brissant Bay kommer du att se Goat Island & Little Tobago, det finns fem ankarplatser i detta område, två till Little Tobago, två till Goat Island och en till fastlandet med en brygga.

Detta är ett paradis för fågelskådare, i själva verket är det andra namnet för Little Tobago Bird of Paradise Island, Goat Island är känd för att bondfilmsförfattaren Ian Fleming var en enstöring där i många år före sin död. Till fastlandet finns det hotell, butiker och inte så långt borta en av de bästa skaldjursrestaurangerna på ön Jemma’s Kitchen i Speyside, värt ett besök för färsk hummer!

Kings Bay.

Den här bukten pekar rakt söderut och har bra skydd i en nordlig dyning, en del strandanläggningar och tillfart till huvudvägen. En djup förankring på mellan 15 till 20 meter och matas av en flod.

Scarborough (infartshamn)

Detta är den huvudsakliga infartshamnen i Tobago som har en passagerarterminal för sjökattfärjor och kryssningsfartyg, special- och immigrationsfartyg och RoRo-faciliteter. Förankringen är till styrbords sida av terminalen när man går in och infarten kan vara upptagen. Scarborough är en typisk huvudstad med allt som har att erbjuda, butiker taxi, bussar och lokala restauranger och barer. Det här är platsen att försörja med vatten och diesel, men du måste få tillstånd att komma längs med bryggan!

Slutsats.

Detta är en fantastisk plats att besöka för en seglare och en fantastisk plats att utforska några av de bästa ankarplatserna i världen med de vackraste bakgrunderna, mycket vänliga och hjälpsamma lokalbefolkningen som är fantastiska människor att, som de säger ”lime med” och njuta av dagen.

Varning.

Även om den här artikeln har en del detaljerad information bör den inte användas för några navigeringsändamål, den är endast en guide. En varning på sjökorten anger att ankarplatser längs Tobagos nordkust bör undvikas under vintersäsongen för marksvällning november till april. Jag hoppas att den här artikeln har gett dig lite inspiration av Tobago och dess seglingsområde och vi ser fram emot att välkomna dig till denna Paradise Island.

För mer information om segling och Tobago, besök mina webb- och bloggsajter:

Tack och bra segling Clive Peterson Författare till ”The Complete Guide to Learning How to Sail”

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar