Bevittna världens första dubbelhelixbro i soliga Singapore

Singapores Helix Bridge, som beskrivs som en arkitektonisk och ingenjörskonst som kommer att fängsla världen i generationer, är redan en ikonisk del av Lion Citys stadsbild. Efter att ha tagit nästan två år att färdigställa bron öppnades i början av 2010 under pompa och ståt för att sammanfalla med öppningen av den lika efterlängtade ungdomsparken. Överfarten är byggd för att ge en verkligt unik länk till landets näst största inom integrerade semesterort, Marina Bay Sands, och är en 280 meter lång gångväg utan dess like.

Designad för att likna den skruvformade strukturen hos mänskligt DNA, har strukturen byggts nästan helt av korrosionsfritt rostfritt stål som också har toppmodern datorstyrd stämningsbelysning när skymningen börjar. Byggd enligt visionen av Det australiensiska företaget Cox Group, Singapores egna Architects 61 och ingenjörsutrustning Arup har också nästan 2 250 meter långa stålrör som slingrar sig i motsatta riktningar. Sambandet med DNA betecknas också från de två bokstäverpar som visas i grönt och rött på brofasaden när solen går ner. Bokstäverna belyser tecknen G, A, T och C och står för guanin, adenin, tymin och cytosin som utgör grunden för mänskligt DNA.

Med sitt kärnmaterial som väger hela 1700 ton, liknande vikten som motsvarar över 1100 sedanbilar, är det svårt att tro att man kan gå längs bron på mindre än fem minuter. The Helix, som den officiellt har kallats, ligger bredvid den upphängda plattformen vid Marina Bay, och rymmer också fem observationsplattformar som erbjuder fantastisk utsikt över stadens silhuett. Olika fester och evenemang som hålls på Marina Bay kan också ses från bron som också fungerar som ett utomhusgalleri. En myriad av barnkonstnärliga uttryck ska visas inom galleriområdet som också fungerar som en utmärkt utställningsplats i staden.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar