Bo på en smal båtsemester i Storbritannien

En smal båtsemester

Nyligen bestämde jag mig och två av mina bröder för en helgsemester på Grand Union Canal eller Bröder beter sig illa som min fru döpte det. Vi tog mina bröders smala båt The Narrow Escape och begav oss från Aylesbury till Hemel Hempstead och tillbaka. Detta var en av de roligaste semestern jag har haft. Förmågan att färdas långsamt längs tysta vattenvägar, fulla av fisk och vilda djur, med hägrar som satt som vaktposter med några hundra meter mellanrum och även kungsfiskare sågs när de jagade fisken i kanalen. Det hjälper att vi tre delar kärleken till naturen, god öl och har ett gemensamt sinne för humor. Att navigera i slussarna var alltid roligt och min bror Norman verkade kunna resa fram och tillbaka över kanalen istället för i en rak linje och fick snart smeknamnet Kapten Zigzag (och det var innan vi tog en drink).

Längs sträckan fanns det pubar och restauranger som tog hand om den passerande trafiken, många serverade ale som jag aldrig hade hört talas om förut. Att kunna resa några mil, sitta utanför en gammal engelsk pub i solskenet, med en pint real ale och ploughmans lunch, i gott sällskap är min idé om himlen. Och sedan tillbaka på båten och tjuv nerför kanalen tills det var dags för en öl till. På kvällen förtöjde vi vid en av de många förtöjningspunkterna längs stranden, de flesta med bevattningsmöjligheter, och begav oss sedan till en sömnig by för att utforska de tillgängliga pubarna och restaurangerna. I slutet av helgen värkte mina sidor, vi hade skrattat så mycket och njutit ordentligt

Båten var utrustad med allt man kan önska sig och tanken att en smal båt nödvändigtvis är en grov och färdig boendeform är långt utanför målet. OK, mina bröders båt är lite av ett vrak men det fanns smala båtar på kanalen som var som ett flytande 5-stjärnigt hotell, med dubbelrum och jacuzzi ombord, satellit-TV och bredband. Om du vill ha något lite annorlunda och friheten att resa vart du vill, i en takt som passar dig, åk på en smal båtsemester. Du kommer inte ångra det.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar