Cabot Trail, Nova Scotia – där havet möter landet

Cabot Trail går 186 miles tur och retur. Rekommendera starkt att ta en turnébuss för att se leden. Annars kommer föraren inte att se något av landskapet. Bannockburn-turer tar dig för $65,00 (kostnaden kan vara högre idag) per person i en skåpbil på leden med en eskorterad guide.

Cabot Trail går genom Cape Breton Highlands National Park. Den vackra enheten är avbruten med havslandskap och 1 500 fot trädtäckta berg som reser sig från havet. Många skottar immigrerade till området, eftersom det påminde dem om deras älskade högland där hemma. Många vikar finns i området och vandringsleder tar dig till mer avlägsna platser. Den längsta av lederna är sju mil tur och retur. Vissa är ganska lätta, medan andra klättrar 1 500 fot på två eller tre miles.

Längs vägen stannar man till vid kajer, där hummergubbar höll på att lossa sin fångst. En av dem vägde över nio pund: en stor karl. Hummermännen måste kontrollera sina 250 fällor dagligen under de tio veckor som är avsedda för hummerfiske. Det finns ett hederssystem bland dem, var och en har sin egen färgade boj. Däremot finns det tjuvskyttar runt omkring, särskilt på natten och på söndagen, då hummermännen inte får fiska.

Längs leden ligger intressanta små städer. En av dem är Cheticamp, uttalat taskigt läger. Legenden säger att Micmacs var där ursprungligen och kallade det så, i hopp om att ingen annan skulle komma. Så säger reseledaren. Acadianerna, som flydde från södra kusten på Nova Scotia, gjorde det till sitt hem. Än idag kan deras arv hittas runt om i staden, husen flyger med den röda, vita och blåa trefärgade flaggan med en gul stjärna.

Ett ord till de kloka. Cabot Trail är väldigt vacker. Men vet du att vi har en lika pittoresk i USA? Det är Highway 61 från Duluth, Minnesota på norra kusten av Lake Superior. Den enda skillnaden är att vattnet i Nova Scotia är salt, medan vattnet i Lake Superior är färskt. De har lobstermen. Vi har insjööring och sillfiskare. Varför resa 2,00 miles, när du kan ha samma upplevelse i din bakgård.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar