De 3 viktigaste tillbehören för alla båthamnar

Nedan är mina topp 3 tillbehör som jag tycker är MÅSTE HA för alla båtbryggor:

1. Klossar – Dockklotsar är det absolut viktigaste tillbehöret för alla dockor. Gjorda av en mängd olika material och flera stilar att välja mellan, ser till att vattenskotrar och deras passagerare är säkra när de ligger vid din kaj. Inte bara säkerställer klossar att dockning och avdockning är säkert manövrerad, det säkerställer också att vattenskotern förblir så stadig som möjligt medan passagerare går ombord och av. En lös docklina kan låta vattenskotern svaja längre bort från kajen och skapa en osäker situation för ombordstigning. En brygga utan klossar kan få dig att leta efter ett föremål att fästa vid medan vattenskotern stöter runt på din brygga. Du riskerar också att dockningslinan lossnar när den inte är ordentligt fastsatt på en medbringare.

De vanligaste typerna av klossar inkluderar:

  • Galvaniserat stål – Gjuten med 2 hål för installation med sexkantsbultar, det är en enkel installation för alla gör det själv-projekt. De finns tillgängliga i olika storlekar med den vanligaste storleken från 4″ till 12″.

  • Uppfällbar eller nedfällbar – Monteringshålen på dessa klossar är försänkta så att bultarna håller sig fria från fästa linjer. Vänd helt enkelt upp klossen för att använda och vik ner klossen i den låga profilbasen när den inte används. Finns även i många färger och storlekar och du kan hitta en som passar praktiskt taget alla områden.

  • Vinklade aluminiumskenor för dockningsklotsar (Dock Builders Cleats) – Glider lätt på plats och passar de flesta dockningsbryggor i originaltyp med aluminiumprofiler.

  • Solar Lighted – Attraktiv och funktionell med kraftfull solladdningsprestanda och förtöjningsstyrka. Lampor är inbyggda i klossen, är vattentäta och tänds automatiskt vid skymning.

2. Belysning – Återigen finns det tusentals produkter att välja mellan och så många sätt du kan förbättra din docka med lampor. Men du måste åtminstone ha tillräckligt med belysning, på rätt ställen och vid rätt tidpunkt. MUST have är tillräckligt med ljus för säker fot för alla fotgängare när de är på kajen och för säker ombordstigning och tillgång till kajen. Om din kaj sticker ut i vattenvägen kanske du vill överväga en lampa för att varna andra båtägare, placerad på den bortre änden av kajen.

Här är några enkla belysningstips som hjälper till att skapa den säkra miljön:

  • Solar motion lights kan monteras praktiskt taget var som helst. Var noga med att testa dem innan du monterar dem för att vara säker på att rörelsen upptäcks på det avstånd som behövs. Vissa kan monteras på stolpar, stolpar, väggar och vissa har egna piedestaler. Du kommer att kunna välja höjd och avstånd för att placera dem från det område du tänker belysa.

  • Solar Dock Cleats är ett bra sätt att ge enkel belysning i precis rätt områden. Använd solar upplysta klossar i det område du behöver för att lysa upp eller använd mer för att förstärka karaktären på ditt dockutrymme.

  • Flexibel Strip eller Rope-belysning är ett mycket billigt sätt att ge belysning i alla områden. De är flexibla och kan formas och placeras praktiskt taget var som helst. Välj solcellsladdad för att eliminera snubbelrisker som sladdar och kontakter.

3. Stegar – Se till att det finns ett sätt att komma åt kajen från vattnet. Ingen vill tänka på en incident med ett litet barn eller djur som faller i vattnet och inte kan klättra ut. Stegar finns i en mängd olika material, längder och pris.

  • Fasta stegar är säkert fästa på kajens yta och förblir stillastående för en säker klättring.

  • Uppfällbara stegar fästs säkert på bryggans yta men svänger upp och ur vägen och låses på plats när de inte används.

  • Slide-Up-stegar fästs säkert på bryggans yta och har praktiska linor för att höja och sänka stegen.

Nu när du har installerat 3 MUST HAVES för din docka och du är säker på att din docka är säker, kan du fundera på hur du vill anpassa ditt dockningsutrymme efter din livsstil. Du kan använda din brygga som ditt sociala utomhusområde och du kan behöva ytterligare belysning, lite extra bryggskydd runt omkretsen såväl som dina bryggpålar eller en brygga för att förvara dina båtprodukter. Oavsett dina behov är du säker på att hitta den produkt du väljer.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar