Formostar Infrared Body Wrap VS Infrared Sauna: Skillnaderna avslöjade

Under de senaste åren har jag ofta fått frågan ”Vad är skillnaden mellan en Formostar infraröd kroppsinpackning och en infraröd bastu?” Jo, det är minst sagt ganska stor skillnad men låt mig först förklara vad Far Infrared är.

För att hålla det enkelt är fjärrinfrarött (FIR) ljus en form av termisk energi och är osynligt för ögat. Det är värmen du känner på din hud när du är ute i solen. FIR mäts i våglängder som kallas mikron som människor bäst absorberar inom intervallet 3 till 50 mikron med det optimala 9,4 mikron. Detta är den exakta våglängden som Formostar är programmerad till.

Effekterna av FIR försvagas med avståndet, så ju närmare källan till FIR din kropp är, desto mer påverkan kommer de att ha. Det är här skillnaden mellan en wrap och en bastu börjar!

När de är nära kroppen kan FIRs penetrera 4-5 cm/2inches genom hud (dermis), muskler, blodkärl, lymfkörtlar, nerver och celler. Infraröd färdas också bara i en rak linje och reflekterar inte. Bastu FIR-element är gömda bakom väggar och förblir utom synhåll, så det kan vara gissningsarbete att ta reda på hur långt borta från dem du kan vara. Dessa element kommer att värma dig och luften runt dig; penetrationen kommer dock inte att vara lika djupt in i vävnadslagren. På grund av dess närhet till huden, absorberas 93 % av strålarna som emitteras från Formostar genom huden och djupare vävnader. En annan fördel som wrapen har jämfört med en bastu är att när du har en Formostar Infrared Body Wrap är ditt huvud fritt från värme och du kan andas ren rumsluft, ett oundvikligt problem i samband med en bastu.

De flesta infraröda bastur varar bara i en halvtimmes session. Det tar faktiskt kroppen 20-30 minuter att värma upp till ett fettförbränningsstadium, så en bastu är över precis när du börjar! En Formostar varar i femtio minuter vilket ger dig mer än tillräckligt med tid att svettas upp en storm och bränna upp till 1200 kalorier.

Infraröd energi vibrerar cellerna och hjälper till att bryta ner kopplingarna mellan avlagringar som fetter och gifter. Kontinuerlig vibration av kroppens molekyler ökar dermistemperaturen, vidgar blodkärlen, stimulerar cirkulationen och aktiverar ämnesomsättningen i vävnader och celler. Med den riktade och djupa effekten av Formostar-inpackningarna riktas de områden vi har större fettavlagringar på (mage, höfter och lår) så att cellerna under kommer att aktiveras mer och frigöra mer fett och gifter.

Formostar är tysktillverkad och den enda maskinen i sitt slag i världen som använder icke-allergiframkallande högdensitetssilikon i sina omslag. Detta är nödvändigt för att omslagen ska vara certifierade för användning på människokroppen. Eftersom de är silikon, är omslagen ogenomträngliga för bakterier och är också mycket lätta att rengöra från kroppsvätskor med ett organiskt desinfektionsmedel mellan klienterna. Även om det har förekommit bakterieproblem med flera användare i en bastu, finns det inga kända problem från användningen av Formostar.

Formostar har godkänts som en typ 2 medicinsk enhet i Europa, USA och Australien och har testats för säkerhet och efterlevnad i Australasien. Den är listad i Australian Register of Therapeutic Goods och är den enda infraröda enheten med dessa godkännanden. Om produkter inte är listade som godkända terapeutiska produkter, är företag inte lagligt tillåtna att göra några påståenden om att deras produkter kan uppnå specifika resultat, särskilt för viktminskning och smärtlindring. För att göra påståenden om att deras produkt faktiskt kan ge dessa resultat måste företagen ha egna studier. Du kommer att upptäcka att de flesta andra infraröda produkter förlitar sig på artiklar publicerade på webben och anekdotiska bevis med avseende på fördelarna med infraröd för att sälja sina produkter. Formostar har två kliniska studier och en tredje på gång.

Varje Formostar-klient måste fylla i ett medicinskt frågeformulär innan de lindas in för att säkerställa att de inte har några kontraindikationer. Andra produkter som värmer kroppen gör det inte. All personal måste genomgå utbildning och vara ackrediterad för att kunna använda Formostar på klienter; andra infraröda produkter verkar inte ha denna ackrediteringsprocess.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar