St Julians Malta

Lyxhotell, underhållning och förstklassiga tjänster är nischen för St Julians, Maltas gästfrihetscentrum. Med hotellen Hilton, Corinthia, Intercontinental och Westin Dragonara som alla ligger inom gångavstånd från varandra, tillgodoser St Julians den rikare affärsresenären och de som söker lite lyx.

Den äldsta delen av staden är Spinola Bay-området – hem till stadens ursprungliga kyrka och Spinola Palace. Det är ett charmigt litet område, fullt av kaféer vid havet och några vackert renoverade gamla fiskarhus, nu restauranger och kaféer som serverar den här populära platsens många besökare. Den ombyggda gångvägen vid kajen är ett bra ställe att sitta, koppla av och njuta av atmosfären med utsikt över Spinolas lilla fiskevik med sina traditionella maltesiska båtar. Det finns restauranger längs Spinola Hill som leder upp till centrala St Julians och Portomasso-området. På dagen serverar de mat och dryck, och på natten fungerar de också som barer och populära områden för det mer avslappnade slutet av St Julians nattlivskaraktär.

Central St Julians är hem för Spinola Palace trädgårdar – en liten välskött trädgård som fungerar som ett bra landmärke för centrum av staden. I närheten ligger Portomasso-marinan en konstgjord, vackert designad yachtmarina komplett med kaféer och restauranger. En promenad genom småbåtshamnen leder till St Julians lilla steniga strand till vänster och runda mot Spinola Quayside gångväg om du går till höger. Hilton hotel ligger i hjärtat av Portomasso-området, bredvid Portomasso-tornet (svårt att missa) och kaféet som ligger precis under det. Det finns några butiker i det här området, men det är mestadels reserverat för exklusiva lägenheter, samt kaféerna och restaurangerna i marinan.

Det kanske mest kända och mest besökta området i St Julians är känt som Paceville. Det är Maltas nattlivshuvudstad med barer och klubbar som är öppna hela natten året runt, även om det är under sommarmånaderna när det är som mest hektiskt. Det är en massa av ljus, musik och människor som strömmar ut från klubbarna och barerna på gatorna när lokalbefolkningen och de stora sommargästerna strömmar hit för att dansa och festa hela nätterna. Det är mycket folk och det är designat för unga vuxna snarare än familjer, med en ofta bråkig atmosfär när festerna pågår långt in på de tidiga timmarna varje morgon.

Vid sidan av Paceville finns det område som kallas Bay Steet och är hem till Maltas största biografkomplex, en bowlinghall, shoppingcentret Bay Street och en liten konstgjord sandstrand känd som St George’s Bay. Det finns ett par restauranger här också, liksom kaféer i Bay Street shoppingcenter tillsammans med olika modebutiker.

Sammantaget är St Julians definitivt designad för besökare, gästfrihet och underhållning och är en av de mest besökta städerna på Malta. Den är kopplad till Sliema via en strandpromenad som börjar vid ”The Love Sign” – en skulptur i Spinola Bay, och som leder hela vägen till Sliema och vidare. Strandpromenaden är populär bland både lokalbefolkningen och besökare som regelbundet joggar och promenerar längs dess längd och njuter av kaféerna, restaurangerna och utsikten längs vägen.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar