Hur man fångar och lagrar bete för saltvattenfiske

Populär betesfångstutrustning inkluderar kastnät, sabiki-riggar, not, doppnät, elritsa och fiskfällor och paraplynät. Dessa alternativ gör det möjligt för sportfiskare att fånga levande bete som räkor, krabbor, bläckfisk, silversides, glasminnows, mummichugs, spot, pinfish, pigfish, ballyhoo, sill, shad, ål och andra småfiskar som lämpar sig som levande beten eller att lagra för senare användning .

Gjutna nät är utmärkta redskap för att fånga bete. De fungerar bra i bränningen, längs strandlinjerna och från båtar. För att fånga bete effektivt är ett gjutnät av hög kvalitet viktigt. Billiga versioner kanske inte öppnas eller sjunker korrekt, vilket gör att fiskar kan fly i vissa situationer.

Minnow-fällor är lätta att använda. Dessa fällor består av 2 hinkformade sektioner som snäpper ihop. Varje halva är gjord av tråd och har en trattformad ingång. En lina fäster fällan vid en brygga eller pålning. Fällan betas med fiskrester, bröd, råa kycklinghalsar eller andra beten och lämnas över natten. Minnow fällor fungerar bra för mindre beten som minnows och gräsräkor.

Fläck, småabborrar och andra beten kan fångas med fiskfällor. Dessa är speciella fällor som är utformade för att fånga fisk mer än krabbor. Burkar med kattmat genomborras ibland tillräckligt för att läcka och används som bete i fläckfällor. Andra beten som fiskrester kan också användas för att locka betesfisk till fällan. Kontrollera alltid lokala bestämmelser innan du försöker fånga bete med fällor.

Notar fungerar bra men är skrymmande, dyra och kräver en stor mängd ansträngning. Not är finmaskiga nät med en stång i varje ände. Fiskare arbetar i par och drar nätet över botten och upp på en grund strandlinje. Notar kommer att fånga praktiskt taget allt i deras väg, inklusive småfisk, krabbor, räkor och andra beten.

Doppnät är ibland användbara, särskilt på natten under ljus. Ett område kan doppas i blindo, eller strös med kattmat och sopas med doppnätet efter några ögonblick.

Det kanske enklaste sättet att fånga bete är med en sabiki-rigg. Denna speciella ledare har en kedja av små beten. Sportfiskare betar ibland sabikikrokarna med små bitar av blodmask som ett extra lockmedel. Riggen arbetas sedan långsamt längs botten nära pålar eller över struktur. Riggen kommer att fånga fläckar, abborre, sill och till och med silversides eller andra arter av elritsa.

Att hitta levande bete när man fiskar i havet kan vara svårt. Det finns några möjligheter, men sällan kan man helt lita på något alternativ. Ett alternativ är att stanna på ett vrak eller rev och jiga konstgjorda beten för små fiskar.

Också värt att kolla är bojar eller flytande skräp. Ofta kommer små knektar eller andra pelagiska fiskar att samlas under flytande föremål och slå ett litet pråligt drag eller en lätt ledare och agnad krok. I vissa fall kommer en bottenrigg också att fånga små fiskar, beroende på platsen.

När natten faller i havet blir alternativen bättre. Bläckfisk, makrill eller annan betesfisk dyker ofta upp runt ljusen på en förankrad båt på natten. Bläckfisk kommer att ta en beteslina, eller en speciell jigg, medan makrill ivrigt kommer att attackera den viktiga Sabiki-riggen som borde vara standardutrustning på sommarresor över natten.

Att lära sig saltlake är ett bra sätt att använda överblivet fiskebete. Saltning kommer att bevara och härda betet, vilket gör det lämpligt för frysning och mer användbart efter upptining.

En grundläggande metod för saltning av beten – Kosher Salt Coating

Steg 1. Förbered beten genom att skölja i havsvatten. Skär större beten som fiskmagar eller bläckfisk i strimlor.

Steg 2. Tillsätt beten och grovt koshersalt i en ziploc-påse och skaka kraftigt. Tillsätt tillräckligt med salt för att noggrant täcka alla beten.

Steg 3. Rensa ut överflödig luft från påsen och frys in.

De flesta beten förblir något flexibla på grund av saltet, även när de är frysta. Väl saltlagda beten håller ofta upp till ett år.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar