Tips för säkra och framgångsrika båtföretag

Aluminiumbåtar och fiske går i stort sett hand i hand. Genom åren har fler och fler intresserat sig för båtlivet, det njuts av fler människor än någonsin tidigare! Det betyder att det blir allt viktigare att köra din aluminiumbåt på ett artigt och säkert sätt. Säker båtfärd är allas ansvar på sjön.

Säkerhet för basbåtar i aluminium

• Använd absolut INTE droger eller alkohol när du kör någon båt, inklusive crappie-båtar eller jon-båtar av aluminium.

• Gå en båtförares säkerhetskurs. Om du inte passerar, bör du förmodligen inte köra en liten fiskebåt.

• Se till att inte övermanna din lilla båt genom att installera en motor som är för kraftfull. Alla båtmärken inklusive G3-båtar, spårningsbåtar och alumacraft-båtar är klassade till maximala hästkrafter, att överskrida denna maxbetyg kan vara mycket farligt.

• Se alltid vart du är på väg. Ouppmärksam körning på vägen är en uppenbar fara, detsamma gäller när man kör fiskebåtar. Att fixera på mätare eller föra djupgående konversationer med passagerare under resan hindrar din förmåga att köra en liten båt på ett säkert sätt.

• Innan du startar utombordaren, kontrollera att alla fiskeredskap, klädesplagg och andra lösa föremål är säkert säkrade.

• Se till att dina passagerare och du alltid bär kustbevakningen godkända flytvästar eller personliga flytanordningar och att all nödvändig säkerhetsutrustning finns ombord. Anta aldrig att det bara är en annan dag på vattnet, en nödsituation kan uppstå när som helst.

• Kör inte fiskebåtar av aluminium utan en nödstoppslina för motorn kopplad till bältet eller kläderna när utombordaren är igång.

• Se till att sänka din basbåts piedestalsäten, särskilt i fören, så att din sikt inte hindras. Låt aldrig dina passagerare åka på någon av piedestalsätena medan båten är på väg.

• Visa aldrig upp i din båt genom att köra fort eller göra onödigt snäva svängar. Dina passagerares säkerhet och säkerheten för andra människor på vattnet är ditt ansvar.

• Utöva vanlig artighet när du kör aluminiumbasbåtar. Kör inte din jonbåt för nära andra fiskare eller båtfolk, det är inte bara irriterande utan också osäkert. Var extremt försiktig i vakningsfria zoner eller andra uppsatta områden.

Sjösättning av aluminiumbåtar

Att sjösätta din lilla fiskebåt är som att cykla. När du väl har vant dig vid att göra det tappar du aldrig färdigheten. Innan du går till vattnet med din nya jon-båt, öva på att backa båttrailern in och ut ur ditt garage eller uppfart. När du väl har en känsla för hur skarpt du ska vrida på ratten, och åt vilket håll släpvagnen ska gå när du styr åt ett visst håll, är det dags att sätta aluminiumbåten i vattnet. Den bästa regeln för att komma ihåg åt vilket håll släpet svänger när du vrider på ratten är att lägga handen på rattens undersida. Oavsett vilken riktning du vill att trailern ska svänga, flytta helt enkelt handen i samma riktning.

När du väl kommer till sjön, blockera inte sjösättningsrampen. Dra in i ett område som är fritt från trafik när du förbereder svetsade jonbåtar av aluminium eller skitbåtar för sjösättning. Dubbelkolla att alla flytvästar och PFD:er finns ombord, säkra skrovpluggen (en vanlig förbiseende), ta bort alla förankringar och luta upp motorn för tillräckligt utrymme. På brantare ramper är det bäst att hålla bågen fäst tills du är nära vattnet. Fiskebåtar i aluminium och jonbåtar av svetsad aluminium är relativt lätta att sjösätta, men övning ger färdighet.

När fiskebåtarna är klara, backa sakta ner för rampen. Håll utkik efter andra jonbåtar i aluminium, simmare, etc. Det är till stor hjälp att ha en vän som står nära rampen för att se till att din väg är fri och att sjösättningen är säker.

Om du är helt ensam, fäst en lina i bogögat, backa långsamt upp din släpvagn tills bakändan börjar flyta i vattnet, dra åt fordonets parkeringsbroms, gå sedan ur lastbilen och tryck av båten trailer. Fäst repet till en närliggande brygga eller föremål tills din bil flyttas. Dessa grundläggande sjösättningstips gäller för alla aluminiumbåtar inklusive alumacraftbåtar, trackerbåtar och G3-båtar.

För mer information besök http://www.aluminumboatguide.com i dag!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar