Upptäck Dubais marina spänningar

Dubai är inte bara sol och sand. Öknen kan vara fascinerande för den storögda vandraren, men en lika fängslande skatt i Dubai är dess rika och glittrande blå hav. Inbäddat vid ingången till Persiska viken, är vattnet utanför Dubai en veritabel påminnelse om en strålande historia och kultur som har sina rötter från haven. Pärldykning, fiske och sjöfart var enorma industrier förr i tiden. De tidiga nybyggarna seglade på haven för att handla med sina varor med grannländerna. Och medan pärldykning bokstavligen tog ett dyk på 1940-talet, fortsätter fisket att frodas till denna dag, både för affärer och för nöjes skull.

Mitt bland alla höga byggnader och konstgjorda underverk kan turister fortfarande återuppleva Dubais gamla goda dagar genom olika marina fritidsaktiviteter. Spännande yachtuthyrning i Dubai, nostalgiska dhow-kryssningar, spännande djuphavsfiske och adrenalinpumpande vattensporter finns tillgängliga över hela stadens stränder för alla att utnyttja.

Dhow kryssning

Känn nostalgin ombord på en traditionell arabisk dhow när den kryssar längs hisnande platser i Dubai. Från detta träsegelfartyg kan du se den sömlösa sammansmältningen av det antika och samtida underverken i detta arabiska paradis. Du kan ta en dhow-kryssning längs Dubai Creek där du kan se underverken i Old Dubai, eller längs Dubai Marina där höga skyskrapor och lyxiga yachter kantar kanalen. Ombord bjuds du på en överdådig buffémiddag med internationella, arabiska och asiatiska rätter, uppfriskande drinkar, lugnande musik och extraordinär underhållning som en magisk show eller en Tanoura-dans.

Yachtcharter

För att få en helt ny utsikt över stadens fantastiska skyline, titta på den från havet genom att hyra en lyxig yacht i Dubai. Flera företag erbjuder yachtchartertjänster och tar dig med på en avkopplande kryssning förbi Dubai Marina och ut till Dubais hav. Du bjuds på fantastisk utsikt över det ikoniska Burj Al Arab och Atlantis The Palm när din yacht kryssar runt Palm Jumeirah. Du kan åka på en dagskryssning och känna den varma solen och den uppfriskande havsbrisen i ansiktet; eller så kan du ta en solnedgångskryssning där du kan se den gyllene arabiska solen sakta glida nerför horisonten. Nattkryssningar är också tillgängliga om du vill se Dubais panorama lysa upp under de svala kvällarna.

Djuphavsfiske

Med hav som vimlar av marint liv, kommer turister, invånare och lokalbefolkning säkert att njuta av ett roligt fiskeäventyr i Dubai. Yachter och fiskebåtar är utrustade med toppmoderna SONAR för att hitta fisk och gratis fiskeredskap så att du är garanterad en fångst som du kan laga och äta ombord. Båtkaptenen och besättningen är kunniga sportfiskare och de hjälper dig gärna och ger dig tips och tricks om fiske. Kungsfisk, segelfisk, hammor, grouper, barracuda och trevally är bland de många olika fiskarna som du kan fånga i Dubai.

Vattensporter

Med allt detta glittrande vatten och klarblå himmel under större delen av året är vattensporter också populära tidigare tider i Dubai. Förutom att simma och snorkla kan du även åka kajak, vindsurfa, åka vattenskidor, åka vattenskoter och dyka. Stränder och resorter längs Dubais kustlinje samt på Förenade Arabemiratens östkust är perfekta platser för dessa uppfriskande vattenäventyr.

Dhow-turer till Musandam

Bara ett par timmar bort från Dubai är det ett måste för turister att spendera hela dagen på en kryssning längs Musandam-halvön i Oman. Du kan välja en tur till Dibba eller till Khasab, båda lika natursköna som charmiga naturplatser. I Dibba kan du njuta av lunch på en omansk dhow, bananbåtsturer, linafiske, simning och dykning i sötvattenpooler. I Khasab kan du ha roliga stunder med lekfulla delfiner och fantastisk utsikt över Hajarbergen när din dhow kryssar genom de fantastiska fjordarna.

Så om du älskar havet bör en smak av dessa marina spänningar finnas på din lista när du tillbringar din semester i Dubai.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar