GPS-spårningsenheter: Vilka är de 20 bästa användningsområdena för dem?

Vi har mer tur än våra familjer och vänner för 20 år sedan eftersom vi har fördelen av GPS-spårningsenheter. GPS är en teknik för att hitta din plats på jorden genom att använda signalerna från ett nät av satelliter som lanserades mot slutet av förra seklet av USA.

GPS-spårningsenheter finns i ett urval av olika former, storlekar och konfigurationer, men de delar alla en gemensam egenskap. De kommer att informera dig om din position, antingen i realtid eller senare.

Förmågan att känna till någons eller någots position är mycket användbar och kan användas av praktiskt taget vem som helst!

Om du fortfarande är osäker på hur GPS-spårningsenheter kan fungera för dig, ta en titt på de 20 bästa användningsområdena för dem:

1. Autosäkerhet – Om du gömmer GPS-spårningsenheter i ditt fordon kan du vara säker på att det är där du lämnade det hela tiden. Det finns typer av GPS-spårningsenheter som använder mobiltelefonnätverket för att uppdatera dig omedelbart eller på begäran om deras plats. Om din bil säkert kommer att engagera inbrottstjuvar, säg om du har turen att äga en Ferrari, så kommer du att kunna ta emot ett SMS med dess plats tjugofyra/sju.

2. Målning / konstverk Säkerhet – Ett dyrbart konstverk kommer alltid att dra uppmärksamhet. Genom att använda GPS-spårningsenheter för att säkra sådana värdefulla konstverk kan samlare eller museer lägga till extra säkerhet. Även om de skulle tas skulle deras plats omedelbart synas för polisen.

3. Ungdomar – Som förälder kan man aldrig ta för mycket omsorg nuförtiden. Många GPS-spårningsenheter kan fästas med nyckelring till collegeväskor eller kanske bälteshällor. Föreställ dig vilken lättnad det skulle vara att vara i en position att veta om ditt barn är vid varje tillfälle, även om du sitter vid ditt skrivbord på jobbet? Om du väljer en GPS-spårningsenhet med SMS-varningar eller till och med tvåvägssamtal, kan du vara fri från dina problem.

4. Spårning av företagsfordon – Alla arbetare som reser med företagsfordon är alltid mottagliga för att fejka sina milanspråk. Inte längre! Du kan ta bort vem som är sanningsenlig och vem som är på väg med GPS-spårningsenheter kopplade till varje flotta bil. Ladda bara ner deras loggade koordinater senare och matcha dem med varje anställds rekord. Enkel!

5. Ungdomar – Många GPS-spårningsenheter har en ”geo-fence”-funktion. Du kan skissera ditt eget geo-fence och sedan om spåraren (ansluten till din tonåring) flyttar ut från detta område kommer du att bli varnad mekaniskt. På så sätt kan du se till att de studerar hemma och inte slänger ner i parken!

6. Campingentusiaster – om du är en älskare av det fantastiska utomhus så är du förmodligen intresserad av camping, men visste du att GPS-spårningsenheter kan hjälpa dig? Ibland kan du gå vilse och oförmögen att hitta ditt läger, särskilt om natten faller snabbt eller en tyfon kommer in. Rätt enhet kan programmeras med ditt lägers koordinater och leder dig sedan tillbaka dit på ett säkert sätt.

7. Husdjur – Vissa husdjur är fruktansvärt dyra, speciellt fullblodshästar, katter och hundar. Tyvärr är dessa djur idag benägna att bli rånade eller kidnappade. Om du fäster GPS-spårningsenheter på deras halsband / grimmor etc så kan du veta att de är säkra, eller åtminstone vara i en position att hitta Rover om han är hundtuppad av någon.

8. Dykare – du kommer inte att hitta många GPS-spårningsenheter som är bra under havet, men egentligen kan de fortfarande vara fantastiska för dykare. Har du någonsin dykt och hittat ett fantastiskt rev eller vrak, men upptäckt att ingen var exakt säker på dess läge när du kom tillbaka till stranden? Om du använder en mängd olika enheter som kallas en GPS-datalogger, kan du bara ladda upp dess koordinater till din dator senare. Du har precis fått platsen!

9. Äldre människor – många vuxna barn oroar sig över sina åldrade hemma, men kan inte göra mycket eftersom de är upptagna på jobbet eller med sina egna liv. Vissa GPS-spårningsenheter kan hjälpa till med den svårigheten, eftersom de låter dig få automatiska positionsuppdateringar, men fungerar också som nödtelefoner om de gamla skulle falla och inte kunna komma till telefonen.

10. Fuskpartners – om du har otur att ha en partner som kanske är lurig så hjälper GPS-spårningsenheter dig. De är regelbundet tillräckligt små för att glida obemärkta ner i någons väska eller ficka, så senare kan du kolla var de har varit och konfrontera dem med sanningen! Så du säger att du var på jobbet igår eftermiddag? Hur kommer det sig att det påstår att du var hemma då?

11. Ensamstående kvinnor – vi lever i hotfulla tider, speciellt för kvinnor som är ensamma. GPS-spårningsenheter kan fungera som en praktisk säkerhetsåtgärd för kvinnor som denna, till exempel tjejer som precis börjat på universitetet. Om de också har en SOS-funktion kan de anställas för att ringa efter hjälp från familjer eller vänner.

12. Semesterbilder – har du någonsin varit på semester till någon exotisk plats och tagit en massa bilder men sedan inte varit säker på var de var när du kom hem till slut. Välj sedan GPS-spårningsenheter med geologgning så kommer du att kunna synkronisera dina bilder med exakt plats och tidpunkt de togs. Propert!

13. Cyklister – Vind i håret, musklerna fungerar som en perfekt avstämd maskin. Det finns inget som cyklar, men till skillnad från fordon kan det vara svårt att titta på en GPS-navigator när du trampar. Men GPS-spårningsenheter kan hålla en logg över din favoritrutt och tid som du kan ladda ner senare och njuta av att cykla kontinuerligt.

14. Polis/privatdetektiver – GPS-spårningsenheter används redan ofta av säkerhetsstyrkorna och myndigheterna för att spåra brottslingar. Fäst dem på deras fordon eller person för att se var en annan stor affär pågår.

15. Vandrare – Det är lätt att gå vilse i naturliga livsmiljöer, fråga Bear Grylls! Om du inte har någon karta och inte är skicklig på att navigera med solen, stjärnorna eller kompasskaktusarna kommer GPS-spårningsenheter att vara en stor lättnad. Du kan programmera i din målplats, säg närmaste stad, och sedan kommer enheten att styra dig dit med riktningspilar oavsett var du är. Glöm inte att ta en titt på skorpionskorna när du vaknar!

16. Funktionshindrade – Denna grupp människor kan vara mycket i fara för olyckor och andra problem. Det kanske inte är möjligt att ge dem tjugofyra timmars vård, men du kan vara lugn och förstå att med vissa GPS-spårningsenheter kommer de att kunna skicka ett SOS-meddelande till dig och du kommer att kunna förstå var de är för att skicka hjälp i realtid.

17. Upptäckare – om du är en Indiana Jones i verkligheten så vill du packa GPS-spårningsenheten med din piska och fedora. Du kanske inte vet vart du är på väg när du hoppar in i djupa, oupptäckta djungler, men din GPS-spårningsenhet kommer att veta var du är. Ditt back-up-team kommer att kunna spåra din plats på distans, eller åtminstone komma och hitta ditt ruttnande lik.

18. Säkerhetsbåtar för yacht/kryssare kan vara stora, men de är också extremt värdefulla, vilket gör dem till ett drag för inbrott. Det kan dock vara lätt att gömma en av dagens GPS-spårningsenheter ombord, så om det värsta händer kommer du att kunna hitta henne. Du kan använda dem för att logga din rutt och tid, vilket kan vara till hjälp när du seglar från en destination till en annan.

19. Pro Photographer – Om du tar en bild är det vad du får, en bild. Men genom att synkronisera din GPS-spårningsenhets information med dina bilder har du bilder med ytterligare information som tid, datum, plats och mycket mer bifogat i bildens metadata. När du har tusentals bilder att katalogisera kan detta mycket väl vara användbart.

20. Vehicle Park Locator – Inte samma sak som att spåra din bil i händelse av stöld. Här använder vi GPS-spårningsenheter för att leda oss till platsen för våra hjul. Utmärkt för stora bilparker med flera våningar. Säg inte att du aldrig har tappat bort din bil förut!

Vad är nästa steg?

Jag är säker på att en av dessa användningsområden skulle vara acceptabel för dig och den goda nyheten är att GPS-spårningsenheter numera är billiga nog för alla att dra nytta av, med början på ett tjugotal dollar på nätet! Så leta nu och snart kommer du att använda glädjen med GPS-spårningsenheter varje dag och du kommer att undra hur du någonsin klarat dig utan dem!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar