Hauraki Gulf Islands att besöka med båt – del 2

I del 1 av den här serien diskuterade vi fyra fantastiska öar som ligger i Hauraki-bukten utanför Auckland City, Nya Zeeland. Haurakibukten anses vara ett av de bästa båtområdena i landet. Det myllrar av marint liv, inklusive delfiner, pingviner och valar, och full av historia, det bästa sättet att utforska dessa öar är med privat båt. Den här artikeln diskuterar ytterligare tre otroliga platser du bör överväga att besöka.

Rakino Island

Bara 20 kilometer nordost om Auckland City och två kilometer från Motutapu, är det 150 hektar stora Rakino hem för endast 16 permanenta invånare och 76 bostäder. Rakino har underbara stränder, inklusive Sandy Bay, som är värda ett besök för en familjepicknick. Precis som alla öar i Haurakibukten har Rakino haft ett varierat förflutet, inklusive världens första solcellsdrivna telefon som fortfarande används idag. Det finns flera säkra ankarplatser inklusive Woody Bay och West Bay.

Ljuden

Beläget 25 kilometer nordost om centrala Auckland, är Noises en samling privatägda klippöar. Det finns tre huvudöar, Otata, Motuhoropapa och Maria. Öarna är inte permanent bebodda, och vattnet runt dem är grogrund för fisk. Noises vidsträckta rev är populära bland dykare, och särskilt bland undervattensfotografer. Fiskare anser också att detta område är ett av de bästa ställena att släppa en lina på, med gigantiska snapper som fångas utanför dessa stränder. De flesta båtar brukar besöka Otata Island, ankarplatsen är endast dagtid och det finns ingen kaj.

Rotorua

Fram till nyligen användes Rotoroa av Frälsningsarmén som en alkohol- och drogrehabiliteringsanläggning. Denna anläggning stängdes 2005 och Rotoroa skänktes sedan till Auckland 2010 av filantroper och öppnade för allmänheten 2011. Ett återväxtprojekt har påbörjats på ön och ett kapell, skolhus och fängelse håller på att restaureras. Syftet är att förvandla Rotoroa till en konst-, kulturarvs- och bevarandepark för folket i Nya Zeeland. Det finns fyra vackra stränder på ön och en kaj vid Home Bay. Det finns en inträdes-/landningsavgift på 5 USD per person för att hjälpa till med bevarandeprogrammet, eller så kan båtar köpa ett årligt båtpass.

Öarna i Haurakibukten är hem för några fantastiska platser. Oavsett om du vill ha picknick, fiska, snorkla eller ankra för natten kommer du garanterat att hitta en vacker avskild plats. Så nästa soliga helg packa ihop din familj eller ta några vänner och bege dig till din valfria ö.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar