Kan bastu förbättra din andning eller bihåletillstånd?

Bastu kan hjälpa dem med andning eller bihålor att andas bättre. Detta kan verka som en motsägelse, särskilt eftersom ångan i samband med en traditionell bastu kan förvärra vissa andningsförhållanden, särskilt astma. Studier har dock visat att de med andningsproblem faktiskt kan finna lindring från en resa till spaet.

Det finns tre huvudtyper av bastur som används idag. Torrbastur använder en vedspis för att värma upp luften inne i bastun. Detta skapar lite eller ingen ånga, vilket innebär att de som inte kan andas in ångande luft kan andas i en torrbastu. Eftersom värmen i en torrbastu inte är fuktig, får det inte användaren att känna att han eller hon andas ”tung” luft. Detta kan göra det möjligt för astmatiker att använda bastun när de annars inte kunnat göra det. Värmen känns inte så varm som den verkligen är, helt enkelt för att den inte innehåller hög luftfuktighet.

Vissa personer med andningssvårigheter har svårt att andas i en traditionell torrbastu. Den torra, varma luften kväver deras andning. Infraröd bastu, den andra typen av bastu, fungerar dock annorlunda. Istället för att värma luften värmer den infraröda bastun personen. Det betyder att luften inne i bastun är densamma som luften utanför bastun. De med kroniska andningssvårigheter kan dra nytta av de läkande egenskaperna med att använda en bastu samtidigt som de undviker problemluften i en traditionell torrbastu genom att använda en infraröd bastu.

Personer med andningsproblem som kan andas ångande luft rapporterar ofta mer lättnad från en ångbastu än en torr eller infraröd bastu. Läkare rekommenderar ofta att barn som har sinusinfektioner eller astma tar in i ett ångande badrum för att hjälpa dem att andas. Ångan i badrummet har samma effekt på barnet som ångan i en bastu har på en vuxen med andningssvårigheter. Det hjälper till att bryta upp slemmet som orsakar problemen. Därför rapporterar de som kan andas i en ångbastu ofta mer lättnad av sina andningssvårigheter från denna typ av bastubehandling än från de torra eller infraröda behandlingarna. Problemet är dock att ångan kan förvärra vissa människors andningssvårigheter, så försiktighet bör iakttas när dessa personer använder bastun för första gången.

Alla tre typer av bastur hjälper till att föryngra kroppen totalt sett. Detta hjälper till att hjälpa andningsproblem och andra hudåkommor. När någon går in i en bastu tränger värmen in i kroppen och öppnar porerna. När kroppen värms upp börjar den svettas. Tillsammans med svetten avlägsnas gifter som byggts upp i kroppen. Detta ökar cirkulationen och förbättrar immunförsvaret. Som ett resultat fungerar kroppen bättre som en hel enhet. Sinusproblem och andra andningssvårigheter minskar som ett resultat av minskningen av gifter i kroppen.

Vissa andningsproblem förvärras av för mycket stress. En bastu, oavsett om den är våt eller torr, kan hjälpa till att lindra stress och trötthet. Detta kan hjälpa till att lindra stressrelaterade andningsproblem för vissa personer.

Personliga bastur för att användas hemma finns tillgängliga, men detta köp bör inte göras förrän personen som lider av andningssvårigheter först har avgjort om en bastu kommer att hjälpa eller inte. Individer som undrar huruvida en bastu hjälper deras andning och bihåleproblem eller inte bör prova en, såvida inte deras läkare uppmanas att göra det. De flesta dagspa har bastu tillgängliga. Genom att besöka ett spa kan de med andningsproblem prova bastun och se om de har någon förbättring av sina symtom innan de investerar pengarna i en personlig bastu. Om någon finner lindring från sin astma eller andra kroniska andningsproblem i en bastu, köp då en personlig bastu kan vara en bra investering.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar