SEO-tips för att placera sökord på din webbplats

Varje SEO-företag kommer att berätta att sökordsforskning och identifiering är en viktig faktor i deras optimeringsstrategier; så mycket är en no brainer. Men att veta var man ska placera dessa sökord kan vara lite svårare. Här är några tips som du kan använda för att hjälpa dig veta var du ska placera sökord och fraser på din webbsida:

o Titeltaggar:

Titeltaggen är ett bra ställe att lägga till dina riktade sökord. Texten inuti titeltaggen visas som din sidas titel i sökmotorernas resultat. Titeltaggen bör inte vara mer än 6 eller 7 ord, med nyckelorden som visas i början av taggen.

o Ankare text:

Ankartextlänkar rankas som mycket värdefulla för sökmotorer, så många av dem bör finnas på dina webbsidor. De mest kraftfulla ankartexterna av alla är de vars text innehåller riktade sökord. Varje klick på en inkommande nyckelordsankarlänk kommer att räknas som en röst för det sökordet till en sökmotors ranking.

o Rubriktaggar:

Att lägga till nyckelord i rubriktaggar (H1, H2 och H3) är lika fördelaktigt som att sätta dem i sidrubriken. Använd inte ord som ”och”, ”för”, ”den” etc. eftersom de ignoreras av sökmotorspindlar. Försök att göra bästa möjliga användning av denna plats på din webbplats.

o URL:

Att inkludera riktade sökord i din webbplats URL är användbart ur ett SEO-perspektiv. Se också till att använda bindestreck (-) istället för understreck (_) i din URL för att separera text.

o Metataggar:

Även om metataggar inte längre känns igen av Google, är de fortfarande användbara för andra sökmotorer som Yahoo och MSN. Om du optimerar för andra sökmotorer är det en bra idé att placera några nyckelord i metataggar.

o Alt-taggar:

Sökmotorspindlar kan inte läsa bilder eller grafik. Om du har bilder på dina webbsidor, se till att inkludera flera toppinriktade sökord i ALT-taggarna. Var dock försiktig så att du inte ”stoppar” alt-taggarna med för många sökord, annars kan din ranking sjunka.

o Webbplatstext:

Att strategiskt ”ströja” sökord i hela din webbplats är idealiskt. Alla sidor bör innehålla åtminstone de 2 främsta sökorden som du riktar in dig på, och alla artiklar och annat innehåll bör fyllas med olika riktade sökord så mycket som möjligt.

Att använda den här korta listan för att hjälpa dig med dina sökordsplaceringar kommer säkert att gynna din sökmotorrankning.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar