Att köpa rätt båt för dig

Du kanske aldrig har ägt en båt tidigare, eller så kanske du redan har din egen båt, men det passar dig inte. Här är de saker du behöver tänka på innan du köper en båt.

Hur kommer du att använda den?

Kommer du att åka båt mest ensam? Eller kommer du vanligtvis att fiska med en eller två andra personer? Det kan vara en besvikelse att köpa en båt och sedan få reda på att den är för liten för hela familjen, så att du inte får tillräckligt mycket användning av den. Omvänt, om du köper en båt som är för stor, och det bara är du som använder den, kan du tycka att det är för krångligt att ta ut. Tänk på hur du vill använda den. Det är förmodligen en säkrare satsning att skaffa en större istället för mindre för säkerhets skull. Du vill inte lämna dina barn eller dina vänner på land! (Förutom kanske om du gör det: då kan du få en liten fiskerigg bara för dig och för lite lugn och ro!)

Hur ofta kommer du att använda den?

Om du bara ska vara nöjesbåtare, eller om du inte bor nära vatten, så vill du förmodligen ha en båt som får plats på en trailer. Om du kommer att ta ut den mer än bara på helgerna, bör du överväga att hålla den i en marina. Kom ihåg att ta hänsyn till kostnaderna för att lagra din båt när du gör din budget: en typisk tumregel är att dubbla dina månatliga betalningar för att ta reda på hur mycket du verkligen kommer att spendera på underhåll, underhåll och lagring.

Var ska du använda den?

Skaffa en båt som du kommer att kunna komma åt, oavsett hur du planerar att göra det. Om du bor långt från närmaste sjö eller flod, kommer du att vilja ta reda på hur du kommer att ta dig till din båt. Tänk också på om du kommer att använda din båt i sötvatten eller saltvatten, eftersom det ibland kan göra skillnad för de material du vill köpa.

Om du kommer att vara i de stora sjöarna eller i havet, kommer du att vilja ha en annan typ av båt än om du ska vara i floder. För dessa typer av sjöar, eller sjöar med mycket hackigt vatten, vill du ha en båt med ett djupt V-skrov så att din åktur inte är lika ojämn.

Vilken typ av båt vill du ha?

Att köpa en kajak är helt annorlunda än att köpa en skonare. Du kommer förmodligen att ha en uppfattning om vilken typ av båt du vill ha när du går för att göra ditt köp. Vill du ha en som har en motor? Vill du ha en som är specialiserad för fiske? Det finns många olika typer av fiskebåtar och andra specialbåtar. Kanske är du intresserad av en segelbåt.

Det bästa sättet att ta reda på vilken typ av båt du vill ha är att prata med andra båtägare. De berättar gärna om sina bästa köp (och ibland också de sämsta, som du kan lära dig av). De kanske till och med tar dig ut på en runda i deras båt när du överväger dina alternativ.

I slutändan kommer du att veta vilken båt som är rätt för dig. Gör din research och du kommer att känna dig väl förberedd att köpa vilken båt du vill!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar