Att välja släpvagnsbara segelbåtar för dig

Det finns många anledningar till att seglare väljer släpvagnsbara segelbåtar. Utbudet som erbjuds kompletterar dessa skäl. Från en 14′ laserjolle till en Colgate 26′ eller mer. Sunt förnuft bör säga att din bästa plan inte innebär att köpa den första båten du ser. Oavsett om det är på en båtvarv eller online! Du måste gå på vattnet om det är möjligt för att kolla upp henne.

Jämförelse

Det är bäst att jämföra alternativen först. Men innan dess måste parametrar övervägas och skrivas ner. Det är ingen idé att köpa ett 25-tumsfartyg om du bara använder det några gånger varje år. Faktorer att tänka på inkluderar:

* Erfarenhetsnivån för dem som är intresserade av att segla ombord.

* Vilket syfte kommer fartyget att tjäna? IE som lärande eller för weekendresor mm

* Typ av båt kan avgöra var du kan segla. Dvs vattendjup i inre bifloder

* Var ska båten förvaras?

* Arbetar du efter en budget?

* Vilken är den realistiska tid som båten kommer att seglas och underhållas?

Dessa faktorer hjälper till att vägleda nybörjare och fungerar även som en checklista för erfarna seglare. På första sidan verkar de vara ett gäng naggande frågor! Vilket för att vara rättvis de är. Men längre fram när du hör ett fruktansvärt skrotljud när du sjösätter av okänd allmän slip. Du kanske vill sparka dig själv för att inte ta reda på om slipsen är lämplig för pocketcruisers.

Låt oss gå igenom listan genom att ta frågorna i tur och ordning

Erfarenhetsnivå

Om du är utbildad och ackrediterad kommer du att vara medveten om säkerhetsaspekterna med större fartyg. Jollar är generellt utformade för att vara mindre komplicerade att segla. Med färre rep och fall, mindre segel, så mindre kraftfull om saker blir håriga. Försök att berätta för de senaste olympiska mästarnas jollar är för töntar!

Vilket syfte kommer fartyget att tjäna?

Att leta efter att lära dina barn att segla skiljer sig från helgkryssning. Dagar ute på jollar är mer givande för en ung besättning när det gäller inhämtad kunskap. Om du vill ha mer än dagsegling krävs det mer investerat överlag. När självförtroendet och kompetensen växer blir större båtar lättare att hantera.

Fartygstyp kan bestämma platsen

Inte bara vad gäller vattendjup. Tänk på hur långt du planerar att resa med din båt. Avstånden tar längre tid att täcka. Detta kommer att äta in på din fritid. Beroende förstås på om du håller henne hemma eller om en marinas hårda ställning.

Var ska båten förvaras?

Det finns flera alternativ här. I vattnet, på en ponton eller gunga på en boj. På marinan på hårt stående eller hemma. Det finns kostnader att väga upp för förtöjningsavgifter och bottenfärg kontra lyftavgifter eller dragning om du har en större båt. Naturligtvis är det mycket lättare att dra en Sunfish på 150 pund än en 2 600 pund Colgate!

Arbetar du efter en budget?

Som vi vet finns det en mängd utflykter med vilken båt som helst. Trailerbara segelbåtar är inte annorlunda! Naturligtvis är skalan en faktor. Här är några att tänka på:

* Båtens skick kontra kostnad för reservdelar

* Att få en undersökning gjord av en försäkringsgodkänd besiktningsman

* Förtöjningsavgifter, liftavgifter, försäkringar, bränsle och så vidare

Bestäm vad som är realistiskt innan du blir besviken.

Gör mycket research. Bli en expert! Fråga vänner, fråga ägare – få en balanserad bild. Du kan sedan jämföra möjligheter. Fartyg av vilken beskrivning som helst om de underhålls noggrant kommer att behålla sitt värde över tiden. Naturligtvis är det viktigt att ta reda på om de har tävlats. Detta har prissättningsproblem. Racing lägger mycket högre stress och belastning genom skrovet och riggen. Jolleskrov kan faktiskt ändra form!

Tillverkare att utforska efter trailerbara segelbåtar inkluderar:

* Laser

*Solfisk

* Precision

* Columbia

* Catalina

* Colgate

* Beneteau

* Jägare

Du kan få information från forum eller dedikerade webbplatser som är specifika för märket – men inte drivs av tillverkaren! Du får ett entusiastiskt bemötande och relevanta råd. Lycka till och bra segling!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar