13 sätt att spara pengar på din båtförsäkring

Fartyg är de saker som ligger närmast drömmar som händer någonsin har skapat.

– Robert N. Rose

Många frågar mig om jag var skeppsbruten och bara kunde ha en bok, vad skulle det vara? Jag säger alltid ”Hur man bygger en båt”

– Stephen Wright

Jobba som en kapten, spela som en pirat

– Okänd

Människor (läs: Män) älskar båtar. Vi tar hand om våra båtar och värdesätter dem nästan lika mycket som en familjemedlem. De flesta som har båtar har båtförsäkring, men hur mycket betalar du egentligen för den försäkringen? Om du sa till dig själv när du läste detta, ”För mycket…” så kan den här artikeln bara vara värd att läsa för dig! Vi hoppas att detta ”bagardussin” av båtförsäkringar hjälper dig att spara lite pengar.

Se först vad din stat kräver. Olika stater kräver olika krav för en ordentlig båtförsäkring. De flesta stater kräver ett minimum av personlig ansvarsförsäkring. Skador på egendom är också viktiga om din båt hamnar eller förvaras någon annanstans än ditt hem. Glöm inte att icke-motoriserade vattenskotrar inte kräver fordonsförsäkring.

Sätt alla vattenskotrar på samma policy. Se dessutom om ditt bilförsäkringsbolag kan försäkra din(a) båt(ar) också. Att kombinera försäkringar är ett bra sätt att spara pengar och sänka dina räntor.

Att byta till ansvar kan hjälpa dig att spara. Gör detta bara om du är bekväm med att din försäkring bara betalar för den skada du gör på ANDRA, inte din egen båt.

Se till att du känner till gränserna för din ansvarsförsäkring. Kontrollera med din ansvarsleverantör för att säkerställa att alla händelser som kan hända är täckta. Alla policyer är inte skapade lika.

Att gå med i en grupp eller organisation är fördelaktigt. De flesta försäkringsbolag vill att deras förare ska utbildas i korrekta båtrutiner. Så pass att majoriteten kommer att erbjuda rabatt om du går en ansedd kurs i båtliv. Ett bra exempel är kursen US Power Squadrons. Även om din försäkringsleverantör inte ger dig rabatt, kan kunskapen du får definitivt spara pengar!

Erfarenhet är viktigt när det kommer till dina premier. Se till att du har en mer mogen och mer erfaren båtoperatör på din båtförsäkring. Detta kommer att undvika de extra kostnaderna för att ha unga och/eller oerfarna personer på din försäkring.

Välj rätt självrisk för din inkomst. Se till att självrisken du går med på att betala för inte blir mer än vad du har råd med i händelse av en olycka. Du ska heller inte ha din självrisk så låg att du inte har råd med premierna.

Håll båten säker både på land och på vattnet. Det är viktigt att förvara din båt på ett säkert område. Om du förvarar din båt i en försäkrad fastighet kan du kanske få skadorna täckta från din sakförsäkring. En ordentlig utredning av villkoren för din fastighetsförsäkring kommer att avgöra om detta är ett möjligt alternativ för att spara lite pengar.

Be om rabatter som dessa nedan. Här är några exempel på rabatter som erbjuds av många försäkringsbolag:

Ansvarig förare

Ursprunglig ägare

Betalas i fullt

Multi-policy

Säkerhetskurs

Är det ett bra alternativ att säga upp min försäkring under lågsäsong? Det är aldrig en bra idé att säga upp din båtförsäkring. Din båtförsäkring kan skadas under lågsäsong och om du inte är täckt betalar du skadeståndet. Denna praxis kommer också att hindra dig från att spara genom lojalitetsrabatter som försvinnande självrisk. Ett säkrare sätt att spara under lågsäsong är att ta bort någon av de förmåner som innebär att man faktiskt använder båten, som nödsläpning eller oförsäkrad båtägares försäkring. Om du gör detta, se till att du återställer dina tidigare täckningar innan du går ut på vattnet igen!

Tänk på ”hamnarisk” och vad som kan göras med din båt på land. Denna policy kan ge täckning i samband med förvaring av din båt, men inte någon av navigeringstäckningarna. Det är ett rimligt alternativ i samband med frågan ovan.

Känna till båtmarknaden och hur den kan fluktuera. På båtmarknaden tappar din båt ständigt i värde. Detta motsvarar en reducerad premie! Kontrollera regelbundet med ditt försäkringsbolag för att se om du är kvalificerad för en lägre ränta.

Gå med i en klubb eller organisation. Om du kan hitta en båtsäkerhetskurs i ditt område kommer de flesta försäkringsbolag att ge en rabatt som liknar en kurs i säker bilkörning.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar